Bezoek ons

Kleinhoefstraat 5, 2440 Geel

Bel ons

+32 (0)14 58 29 18

Stuur een bericht

info@medilaser.be

Wratten

Wratten zijn het gevolg van een besmetting met het humaan papillomavirus. Vele varianten van deze virusfamilie houden van het klimaat op voeten en handen; anderen nestelen zich liever in de schaamstreek. Als ze zich ergens willen vestigen, bouwen wrattenvirussen kleine laagjes op van hoorncellen. Op de handen uit dit zich doorgaans op besmettelijke uitstulpingen, terwijl deze onder de voetzolen door de druk vaak naar binnen worden gedrukt. In dit geval kan men ze herkennen als klene rondjes tussen de lijnen van de voethuid.

 

Voetwratten lijken op een doorn die zich door het zachte weefsel van de voet heeft geboord. Wratten zijn doorgaans pijnlijk bij zijwaartse druk en vormen tevens een perfecte ingang voor allerhande bacteriën, die tussen de wrat en de huid tot diep in de voet kunnen sluipen. Wanneer de wrat al diep in de voet genesteld is, kunnen kleine haarvaatjes in de lederhuid afgekneld worden. Ze sluiten zich en kunnen daarna herkend worden als minuscule zwarte puntjes. Men spreekt in dit geval van mini-trombosen die zich hebben ontwikkeld als gevolg van haarvat-afknelling.

Via een thermische of ablatieve laserbehandeling kunnen wratten snel en effectief behandeld worden. Door middel van een speciaal ontworpen handstuk focusseert de uitkomende laserstraal op de wrat waardoor de bloedvaatjes die de wrat voeden gecoaguleerd worden. De wratten wordt hun voeding ontnomen en zullen uiteindelijk verdwijnen.

Contacteer uw dermatoloog, medische pedicure of esthetisch arts voor meer informatie rond de behandeling van wratten met laser.

Over Ons

MediLaser vertegenwoordigt de meest vooraanstaande merken inzake medische en esthetische licht- en laserapparatuur, diagnostische applicaties, apparatuur voor niet-invasieve figuurcorrectie zoals cryolipolyse, ultrasoon, radiofrequentie, HIFU huidverstrakking, toepassingen voor chirurgie, gynaecologie, NKO, enz... Onze nauwe samenwerking met internationaal gerespecteerde fabrikanten stelt MediLaser in staat een innovatieve gesprekspartner te zijn voor onze relaties. Dagelijks worden onze toestellen dan ook ingezet in talloze ziekenhuizen, privé artsenpraktijken en schoonheidsinstituten (laserontharing) in België en Luxemburg.

Stel uw Vraag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.