Bezoek ons

Kleinhoefstraat 5, 2440 Geel

Bel ons

+32 (0)14 58 29 18

Stuur een bericht

info@medilaser.be

Striemen

Striemen of striae zijn lijnvormige atrofische littekens van de opperhuid en de lederhuid. Dat wil zeggen dat er sprake is van verlies van weefsel, waardoor de huid doorschijnender kan zijn. Striemen komen doorgaans voor kinderen (vorming van groeistriemen rond 10 à 16 jaar) en bij zwangere vrouwen in de 6de en 7de maand (zwangerschapsstriemen). Door het snel uitrekken van de huid raken de collageenvezels plaatselijk beschadigd. Daarnaast spelen ook hormonale en genetische factoren een belangrijke rol.

Striemen of striae hebben in eerste instantie doorgaans roze kleur en voelen zacht en glad aan. Na enkele maanden tot jaren worden ze meestal lichter van kleur. Meestal zijn de striemen dan ook minder opvallend. Striae zijn fijne scheurtjes in het bindweefsel, welke nauwelijks fijne bloedvaatjes bevatten.
Door middel van fractionele lasertherapie kan het bindweefsel op een veilige, gecontroleerde manier gereactiveerd worden, wat resulteert in een stevigere, egale, zachte huid. Daar de fractionele laser microscopisch kleine gaatjes in de striemen maakt, zal de huid nieuwe bloedvaatjes gaan aanmaken, waardoor de doorbloeding geoptimaliseerd wordt en de fibroblasten gereactiveerd worden. Doordat ook de melanine- of pigmentcellen herstellen, zal de algemene teint van de huid geleidelijk terugkomen.

Fractionele laserbehandelingen steeds onder voorbehoud van medisch consult. Raadpleeg uw dermatoloog of esthetisch arts voor persoonlijk advies.

Over Ons

MediLaser vertegenwoordigt de meest vooraanstaande merken inzake medische en esthetische licht- en laserapparatuur, diagnostische applicaties, apparatuur voor niet-invasieve figuurcorrectie zoals cryolipolyse, ultrasoon, radiofrequentie, HIFU huidverstrakking, toepassingen voor chirurgie, gynaecologie, NKO, enz... Onze nauwe samenwerking met internationaal gerespecteerde fabrikanten stelt MediLaser in staat een innovatieve gesprekspartner te zijn voor onze relaties. Dagelijks worden onze toestellen dan ook ingezet in talloze ziekenhuizen, privé artsenpraktijken en schoonheidsinstituten (laserontharing) in België en Luxemburg.

Stel uw Vraag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.