Bezoek ons

Kleinhoefstraat 5, 2440 Geel

Bel ons

+32 (0)14 58 29 18

Stuur een bericht

info@medilaser.be

Snurken

Snurken of ronchopathie is een geluid dat tijdens de slaap geproduceerd wordt als gevolg van een vernauwing in de luchtweg tussen de stembanden en neus, vaak ter hoogte van de huig.

De voornaamste vorm is het snurken vanuit de keel, via de mond. Tijdens de slaap ontspannen de mond- en tongspieren, alsook het verhemelte. Dit kan ertoe leiden dat de orofarynx dusdanig vernauwt bij het inademen, waardoor de slaper door de mond zal beginnen ademen. Doordat de lucht door deze zeer dunne luchtweg wordt geleid, zal deze trillingen veroorzaken aan slappere lagen van de mond- en keelholte, zoals bv. de huig. Het geluid dat hierdoor geproduceerd wordt heet snurken.

Daarnaast zijn er nog slapers waarbij de vernauwde keelholte soms volledig afgesloten raakt, waardoor de ademhaling even stilvalt. In dit geval spreekt men van slaapapneu. Overmatig snurken kan leiden tot slaapstoornissen voor zowel patiënt als diens bedpartner. Gevolgen van een verstoorde slaap zijn onder meer vermoeidheid, slaperigheid overdag, verhoogde prikkelbaarheid, concentratieproblemen, depressieve klachten.

Door middel van fractionele lasertherapie kan het weke verhemelte behandeld worden, zodoende deze structuren stijver te maken en meer ruimte te maken in de keelholte. Hierdoor vernauwt de keel minder tijdens de slaap en zal het verhemelte minder trillen, waardoor het snurken vermindert.

Contacteer uw Neus-Keel-Oor arts voor meer informatie rond laserbehandelingen tegen snurken.

Over Ons

MediLaser vertegenwoordigt de meest vooraanstaande merken inzake medische en esthetische licht- en laserapparatuur, diagnostische applicaties, apparatuur voor niet-invasieve figuurcorrectie zoals cryolipolyse, ultrasoon, radiofrequentie, HIFU huidverstrakking, toepassingen voor chirurgie, gynaecologie, NKO, enz... Onze nauwe samenwerking met internationaal gerespecteerde fabrikanten stelt MediLaser in staat een innovatieve gesprekspartner te zijn voor onze relaties. Dagelijks worden onze toestellen dan ook ingezet in talloze ziekenhuizen, privé artsenpraktijken en schoonheidsinstituten (laserontharing) in België en Luxemburg.

Stel uw Vraag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.