Bezoek ons

Kleinhoefstraat 5, 2440 Geel

Bel ons

+32 (0)14 58 29 18

Stuur een bericht

info@medilaser.be

Schimmelnagels

Een schimmelnagel of onychomycose is een verhoornde (verdikte), verkleurde, brokkelige nagel die aangetast is met een schimmelinfectie. Deze schimmels of dermatofyten bevinden zich in warme, vochtige omgevingen zoals douches en badkamers.

Wie voetschimmel heeft, krijgt vaak ook te maken met onychomycose of schimmelnagels. Huidschimmels zijn dol op keratine of hoorn, en vinden het voetklimaat aantrekkelijk genoeg om ook in de keratinelaag van de nagels te nestelen. De schimmel zet zich over van de voet naar de nagels en wreet zich dan geleidelijk in. Dit resulteert indien onbehandeld in een witgele tot bruinzwarte nagel. Sommige schimmelnagels zijn daarbij ook sterk verdikt of verhoornd, waardoor de nagel broos en misvormd wordt.

Onychomycose is besmettelijk en wordt doorgaans overgezet in warme, vochtige plaatsen zoals douches, badmatten of sportkleedkamers. Daarnaast hebben huidschimmels ook vaak vrij spel bij mani- en pedicure, wanneer deze hun instrumentarium niet of onvoldoende steriliseren. Desinfecteren met ontsmettingsvloeistof of ultrasone golven is immers onvoldoende, daar deze de schimmelinfectie slechts reduceren. Om onychomycose te vernietigen dienen instrumenten dus steeds lang en heet genoeg gesteriliseerd worden. Onychomycose kan effectief behandeld worden door middel van lasertherapie.

Schimmelnagels zijn doorgaans moeilijk om te behandelen en de klassieke behandelmethode is niet altijd even doeltreffend. Bovendien zal vaak orale medicatie voorgeschreven worden, welke nevenwerkingen kunnen veroorzaken. Schimmelnagels kunnen in vele gevallen behandeld worden middels een laserbehandeling, daar bij deze behandeling geen behoefte is aan orale antimycotica.

Laserbehandelingen steeds onder voorbehoud van medisch consult. Raadpleeg uw dermatoloog, medisch podoloog of esthetisch arts voor persoonlijk advies.

Over Ons

MediLaser vertegenwoordigt de meest vooraanstaande merken inzake medische en esthetische licht- en laserapparatuur, diagnostische applicaties, apparatuur voor niet-invasieve figuurcorrectie zoals cryolipolyse, ultrasoon, radiofrequentie, HIFU huidverstrakking, toepassingen voor chirurgie, gynaecologie, NKO, enz... Onze nauwe samenwerking met internationaal gerespecteerde fabrikanten stelt MediLaser in staat een innovatieve gesprekspartner te zijn voor onze relaties. Dagelijks worden onze toestellen dan ook ingezet in talloze ziekenhuizen, privé artsenpraktijken en schoonheidsinstituten (laserontharing) in België en Luxemburg.

Stel uw Vraag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.