Bezoek ons

Kleinhoefstraat 5, 2440 Geel

Bel ons

+32 (0)14 58 29 18

Stuur een bericht

info@medilaser.be

Rimpels

Naarmate we ouder worden verliest de huid haar kracht en elasticiteit. Rimpels en fijne lijntjes worden gevormd door een daling in collageen en elastine eiwitten die worden aangetroffen in de dermis laag van de huid. Dit komt omdat de productie door fibroblasten – de bindweefselcellen die zorgen voor de aanmaak van collageen, elastine en hyaluronzuur – daalt vanaf gemiddeld het 25ste tot 30ste levensjaar.

De meeste mensen ontdekken voor het eerst kleine, fijne lijntjes onder de ogen en rond de mond, die later ontwikkelen naar meer uitgesproken rimpels. Bij permanente rimpels is sprake van een cutane breuk als gevolg van het verzakken van de huidstructuur, hetgeen op zijn beurt weer een effect is van een teruglopende aanwezigheid van de eiwitten collageen en elastine.

Soorten rimpels:

  • Fijne lijntjes: Deze fijne rimpels ontstaan door mimiek en droogte van de huid en groeien later uit tot diepe rimpels. Bv.: kraaienpootjes.
  • Dynamische rimpels: Deze expressie rimpels in het gezicht ontstaan door mimiek via spierwerking. Bv.: fronsrimpel tussen de wenkbrauwen.
  • Statische rimpels: Deze rimpels ontstaan met het ouder worden, vaak door genetische aanleg. Bv.: rimpels rondom de mond en wangen.

Voor de behandeling van rimpels zijn diverse esthetische oplossingen beschikbaar. Bij sommige methodes worden bv. één of enkele rimpels tijdelijk opgespoten of verlamd door middel van opvulmiddelen. Hierdoor wordt de huidveroudering of huidschade echter niet aangepakt. Via bv. een fractionele non-ablatieve laserbehandeling kan de oorzaak van huidveroudering behandeld worden, door de fibroblasten van binnenuit te stimuleren, wat zich na verloop van tijd uit in een zichtbaar jongere en egale huid. Naarmate de ernst van de rimpels kan de arts eventueel ook opteren voor een fractionele ablatieve laserbehandeling met een CO² of erbium laser.

Laserbehandelingen steeds onder medisch consult. Raadpleeg uw dermatoloog of esthetisch arts om persoonlijk advies.

Over Ons

MediLaser vertegenwoordigt de meest vooraanstaande merken inzake medische en esthetische licht- en laserapparatuur, diagnostische applicaties, apparatuur voor niet-invasieve figuurcorrectie zoals cryolipolyse, ultrasoon, radiofrequentie, HIFU huidverstrakking, toepassingen voor chirurgie, gynaecologie, NKO, enz... Onze nauwe samenwerking met internationaal gerespecteerde fabrikanten stelt MediLaser in staat een innovatieve gesprekspartner te zijn voor onze relaties. Dagelijks worden onze toestellen dan ook ingezet in talloze ziekenhuizen, privé artsenpraktijken en schoonheidsinstituten (laserontharing) in België en Luxemburg.

Stel uw Vraag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.