Bezoek ons

Kleinhoefstraat 5, 2440 Geel

Bel ons

+32 (0)14 58 29 18

Stuur een bericht

info@medilaser.be

Nierstenen

Nierstenen of nefrolithiasis ontstaan in het nierbekken of nierkelk, wanneer onoplosbare urinekristallen samenklonteren, zoals bv. calciumfosfaat, oxalaat, urinezuur, …

Mogelijke oorzaken van nierstenen zijn erfelijke belasting, slechte voeding, wederkerende urineweginfecties, stofwisselingsziekten, … De samenstelling van de niersteen kan dus ook verschillend zijn. Vaak bevatten ze veel calciumoxalaat. Daarnaast kunnen nierstenen ook bestaan uit urinezuur of een mengeling van magnesium, ammoniak en fosfaat, als gevolg van urineweginfecties. (struvietstenen) Verder zijn er nog meerdere zeldzame steensoorten, die in de urinewegen terecht kunnen komen. Afhankelijk van het type niersteen is er sprake van een hoge concentratie van één of meerdere stoffen die zich normaliter in vloeibare vorm bevinden in urine.

Nierstenen kunnen ontstaan op één enkele plaats, of over de volledige lengte van de urineleider. De urineleider is een heel fijn buisje dat opgebouwd is uit slijmvlies en spierweefsel, die een verbinding vormen tussen de nieren en blaas. Urineleiders bevatten doorgaans drie vernauwde zones:

  • waar de urineleider het nierbekken verlaat, naast de nier
  • waar de urineleider en een bloedvat kruisen, tussen nier en blaas
  • waar de urineleider overloopt in de urineblaas

Aan deze vernauwde zones in de urineleider kunnen nierstenen de doorgang versperren, met ernstige klachten als gevolg.
Nierstenen kunnen bv. gefragmenteerd en verpulverd worden via holmium laser. Contacteer uw uroloog voor meer informatie rond de behandeling van nierstenen met holmium lasertechnologie. Medische laserbehandelingen steeds onder voorbehoud van medisch consult.

Over Ons

MediLaser vertegenwoordigt de meest vooraanstaande merken inzake medische en esthetische licht- en laserapparatuur, diagnostische applicaties, apparatuur voor niet-invasieve figuurcorrectie zoals cryolipolyse, ultrasoon, radiofrequentie, HIFU huidverstrakking, toepassingen voor chirurgie, gynaecologie, NKO, enz... Onze nauwe samenwerking met internationaal gerespecteerde fabrikanten stelt MediLaser in staat een innovatieve gesprekspartner te zijn voor onze relaties. Dagelijks worden onze toestellen dan ook ingezet in talloze ziekenhuizen, privé artsenpraktijken en schoonheidsinstituten (laserontharing) in België en Luxemburg.

Stel uw Vraag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.