Bezoek ons

Kleinhoefstraat 5, 2440 Geel

Bel ons

+32 (0)14 58 29 18

Stuur een bericht

info@medilaser.be

Naevus van Becker

Een Naevus van Becker is een goedaardige pigmentvlek die een huidoppervlakte van 2 tot 20 cm kan innemen. De huid is op deze plaats vaak verdikt. Tevens kan op deze huidzone een opvallende haargroei of hirsutisme zichtbaar zijn.

Soms ontstaan Becker’s naevi al vanaf de geboorte, doch meestal ontwikkelen ze zich tijdens de puberteit, vnl. bij jongens. Becker’s naevi komen zelden voor en hebben waarschijnlijk een verband met een verhoogde gevoeligheid voor androgenen (mannelijke hormonen). Doorgaans verschijnen ze na langere blootstelling aan UV-licht of zonneschade. Naevi van Becker verschijnen doorgaans aan 1 zijde van het lichaam, meestal aan de bovenkant van de romp, de shouders of de bovenarmen. In mindere maten komt het voor op gelaat of billen.

Omdat een Becker’s naevus niet kwaadaardig wordt hoeft deze niet verwijderd te worden. Ze kan wel ontsierend ogen op het lichaam. De hyperpigmentatie kan behandeld worden met IPL of een pigmentlaser. De hirsutisme (overmatige haargroei) kan behandeld worden met IPL of een diode ontharingslaser voor laserontharing.

IPL en laserbehandelingen steeds onder voorbehoud van medisch consult. Raadpleeg uw dermatoloog of esthetisch arts voor persoonlijk advies.

Over Ons

MediLaser vertegenwoordigt de meest vooraanstaande merken inzake medische en esthetische licht- en laserapparatuur, diagnostische applicaties, apparatuur voor niet-invasieve figuurcorrectie zoals cryolipolyse, ultrasoon, radiofrequentie, HIFU huidverstrakking, toepassingen voor chirurgie, gynaecologie, NKO, enz... Onze nauwe samenwerking met internationaal gerespecteerde fabrikanten stelt MediLaser in staat een innovatieve gesprekspartner te zijn voor onze relaties. Dagelijks worden onze toestellen dan ook ingezet in talloze ziekenhuizen, privé artsenpraktijken en schoonheidsinstituten (laserontharing) in België en Luxemburg.

Stel uw Vraag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.