Bezoek ons

Kleinhoefstraat 5, 2440 Geel

Bel ons

+32 (0)14 58 29 18

Stuur een bericht

info@medilaser.be

Moedervlekken

Moedervlekken – ook wel melanocytaire naevi of naevi naevocellularis genaamd – zijn nestvormige verzamelingen van melanocyten of naevocyten. Deze laatste zijn de bolronde varianten van de melanocyten.

Platte moedervlekken zijn doorgaans lichtbruin, terwijl de dieper gelegen types eerder grijsblauw ogen. De concentratie aan melanocyten en de mate waarin deze cellen pigment (melanine) produceren bepalen de kleur van de moedervlek. Grotere lichtbruine vlekken worden ook wel café-au-lait vlekken genoemd. Moedervlekken zijn doorgaans ongevaarlijk en niet te omschrijven als een huidaandoening, doch grotere moedervlekken zijn risicovol; hier is het raadzaam deze te laten opvolgen door een dermatoloog.

Naast de traditionele moedervlekken (naevi naevocellularis) bestaan er nog 3 andere types moedervlekken die op latere leeftijd kunnen ontstaan. De kans dat onderstaande moedervlekken kwaadaardig worden is echter zeer klein.

  • Dermale naevus: Moedervlekken gelegen in de kiemlaag van de huid. Dermale moedervlekken zijn koepelvormig en hebben vaak een huidskleur.
  • Grensvlak naevus : dit zijn resten van veranderde pigmentcellen (naevuscellen) in de levende cellaag, onderaan de opperhuid. Ze zijn gelegen in de lederhuid en zijn huidskleurige bobbeltjes.
  • Gecombineerde naevus: bestaat uit groepjes platte en uitstekende naevuscellen in de opperhuid én de lederhuid.

Moedervlekken kunnen oa. behandeld worden met een pigmentlaser. Indien er haar op de moedervlek groeit kan indien gewenst ook voor laserontharing geopteerd worden.

IPL en laserbehandelingen steeds onder voorbehoud van medisch consult. Raadpleeg uw dermatoloog of esthetisch arts voor persoonlijk advies.

Over Ons

MediLaser vertegenwoordigt de meest vooraanstaande merken inzake medische en esthetische licht- en laserapparatuur, diagnostische applicaties, apparatuur voor niet-invasieve figuurcorrectie zoals cryolipolyse, ultrasoon, radiofrequentie, HIFU huidverstrakking, toepassingen voor chirurgie, gynaecologie, NKO, enz... Onze nauwe samenwerking met internationaal gerespecteerde fabrikanten stelt MediLaser in staat een innovatieve gesprekspartner te zijn voor onze relaties. Dagelijks worden onze toestellen dan ook ingezet in talloze ziekenhuizen, privé artsenpraktijken en schoonheidsinstituten (laserontharing) in België en Luxemburg.

Stel uw Vraag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.