Bezoek ons

Kleinhoefstraat 5, 2440 Geel

Bel ons

+32 (0)14 58 29 18

Stuur een bericht

info@medilaser.be

Hyperpigmentatie

Hyperpigmentatie is een toename van pigment (melanine) in de huid. De kleurverandering kan variëren van lichtbruin tot zwart en kan kleine plekjes op de huid beslaan of juist een groot oppervlak.

Hyperpigmentatie kan veroorzaakt worden door verschillende factoren, zoals oa.:

  • een verhoogde aanmaak van melanine door de melanocyten
  • een toename/woekering van melanocyten
  • de aanwezigheid van naevus cellen.

Sommige aandoeningen zijn aangeboren, anderen ontstaan op latere leeftijd. Het pigment (melanine) is gesitueerd in de onderste laag van de opperhuid. Onder normale omstandigheden zal de aanmaak van melanine terug toenemen bij geringe blootstelling van de huid aan zonlicht. We kunnen enkele verschillende indicaties onderscheiden die een onderhuidse ophoping van melanine vertonen:

  • hyperpigmentatie door overmatige blootstelling aan ultraviolette stralen (bv. lentigo solaris of zonnevlekken en ouderdomsvlekken)
  • hyperpigmentatie met een hormonaal karakter (bv. chloasma of melasma)
  • hyperpigmentatie door huidirritatie (bv. acné, littekens)

Hyperpigmentatie kan oa. behandeld worden door middel van IPL technologie. Licht- en laserbehandelingen steeds onder voorbehoud van medisch consult. Raadpleeg uw dermatoloog of esthetisch arts voor persoonlijk advies.

Over Ons

MediLaser vertegenwoordigt de meest vooraanstaande merken inzake medische en esthetische licht- en laserapparatuur, diagnostische applicaties, apparatuur voor niet-invasieve figuurcorrectie zoals cryolipolyse, ultrasoon, radiofrequentie, HIFU huidverstrakking, toepassingen voor chirurgie, gynaecologie, NKO, enz... Onze nauwe samenwerking met internationaal gerespecteerde fabrikanten stelt MediLaser in staat een innovatieve gesprekspartner te zijn voor onze relaties. Dagelijks worden onze toestellen dan ook ingezet in talloze ziekenhuizen, privé artsenpraktijken en schoonheidsinstituten (laserontharing) in België en Luxemburg.

Stel uw Vraag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.