Bezoek ons

Kleinhoefstraat 5, 2440 Geel

Bel ons

+32 (0)14 58 29 18

Stuur een bericht

info@medilaser.be

Cellulite

Cellulite – in de volksmond ook sinaasappelhuid genoemd – is een cosmetische term voor het omschrijven van een oneven huidoppervlak. Cellulite is een volkomen ongevaarlijke malformatie van onderhuids bindweefsel en mag niet vergeleken worden met de medische indicatie cellulitis, welke een ontsteking aan de onderste lagen van het onderhuidse bindweefsel is.

Het onderhuidse vetweefsel bestaat uit lapjes vet die door bindweefselvezels worden onderverdeeld. Bij vrouwen wordt het patroon van desbetreffende vezels beïnvloed door het hormoon oestrogeen, waardoor ze bindweefselvezels ontwikkelen die loodrecht op de huid zijn geplaatst. Elke aanhechting trekt de huid naar beneden, waardoor de vetlaag ertussen de huid naar boven toe bolt, tot het punt waar de volgende aanhechtig de huid weer naar beneden trekt. De reden hiervoor is dat vrouwen tijdens een zwangerschap snel belangrijk reservevet kunnen opslaan. Mannen hebben uiteraard ook onderhuids vetweefsel, maar het patroon van mannelijke bindweefselvezels is opgebouwd uit diagonale en dwarslopende vezels. Dit is meteen ook de reden waarom (goedkope en dure) crèmes en zalfjes niet werken tegen cellulite. Ze trekken immers niet genoeg in en komen al zeker niet diep genoeg in het vetweefsel om daar een weerspannig vezelnetwerk te herstructureren.

Contacteer uw dermatoloog of esthetisch arts voor persoonlijk advies rond cellulite behandelingen dmv laser, ultrasoon of RF microneedling.

Over Ons

MediLaser vertegenwoordigt de meest vooraanstaande merken inzake medische en esthetische licht- en laserapparatuur, diagnostische applicaties, apparatuur voor niet-invasieve figuurcorrectie zoals cryolipolyse, ultrasoon, radiofrequentie, HIFU huidverstrakking, toepassingen voor chirurgie, gynaecologie, NKO, enz... Onze nauwe samenwerking met internationaal gerespecteerde fabrikanten stelt MediLaser in staat een innovatieve gesprekspartner te zijn voor onze relaties. Dagelijks worden onze toestellen dan ook ingezet in talloze ziekenhuizen, privé artsenpraktijken en schoonheidsinstituten (laserontharing) in België en Luxemburg.

Stel uw Vraag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.