Bezoek ons

Kleinhoefstraat 5, 2440 Geel

Bel ons

+32 (0)14 58 29 18

Stuur een bericht

info@medilaser.be

Alopecia areata

Alopecia areata of plaatselijke haaruitval is een inflammatoire auto-immuunziekte waarbij de patiënt op korte termijn gedeeltelijk kaal wordt, omdat de haarzakjes die melanine bevatten, aangetast worden en vervolgens uitvallen.

Na androgenetische kaalheid is alopecia areata de meest voorkomende vorm van haaruitval, en komt voor bij zowel mannen als vrouwen.
Daarnaast kunnen we meerdere vormen van deze haaraandoening onderscheiden:

  • Alopecia areata : Plaatselijk haarverlies. Kan op het hele lichaam manifesteren.
  • Alopecia totalis : Kaalheid beperkt zich tot de kruin.
  • Alopecia universalis : Volledige kaalheid op zowel kruin als lichaam.

In sommige gevallen raken ook de nagels aangetast, waardoor deze broos en brokkelig kunnen worden. Verder ondervinden patiënten geen fysieke klachten van deze aandoening.
Voor meer informatie rond de behandeling van haaraandoeningen met fractionele non-ablatieve lasertherapie of RF microneedling, raadpleeg uw dermatoloog of esthetisch arts voor persoonlijk advies.

Video: Courtesy of Mediostar Clinic, Dr. Yarish

Over Ons

MediLaser vertegenwoordigt de meest vooraanstaande merken inzake medische en esthetische licht- en laserapparatuur, diagnostische applicaties, apparatuur voor niet-invasieve figuurcorrectie zoals cryolipolyse, ultrasoon, radiofrequentie, HIFU huidverstrakking, toepassingen voor chirurgie, gynaecologie, NKO, enz... Onze nauwe samenwerking met internationaal gerespecteerde fabrikanten stelt MediLaser in staat een innovatieve gesprekspartner te zijn voor onze relaties. Dagelijks worden onze toestellen dan ook ingezet in talloze ziekenhuizen, privé artsenpraktijken en schoonheidsinstituten (laserontharing) in België en Luxemburg.

Stel uw Vraag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.