Bezoek ons

Kleinhoefstraat 5, 2440 Geel

Bel ons

+32 (0)14 58 29 18

Stuur een bericht

info@medilaser.be

Acne

Acne is een ontsteking van de talgklieren in de huid dat meestal voorkomt in het gelaat, de hals en op de rug en schouders. Acne ontstaat indien talgklieren teveel talg produceren, doorgaans tijdens de puberteit, onder invloed van hormonale factoren, daar de talgkliertjes niet bestand zijn tegen de overmatige toevoer aan talg. Hierdoor raakt het kliertje verstopt en ontstaat een mee-eter of comedo. Indien het talgkliertje nog meer talg blijft aanmaken, kan het barsten. De ontstekingsreactie op het vrijgekomen talg in het onderhuidse bindweefsel resulteert in een puist.

Bij acne vulgaris of jeugdpuistjes kan je crèmes op voorschrift krijgen die de verhoorning van de poriën afremmen en ontstekingen tegengaan. Jammer genoeg kan je echter van buitenaf niets doen om de overproductie van talg of sebum tegen te gaan. Bovendien drogen cosmetische producten vaak ook de barrièrevetten uit. Inwendig behandelen is dus aangewezen om de oorzaak van acne aan te pakken.

Acne wordt vaak behandeld via isotretinoïne, wat een afgeleide stof is van vitamine A zuur. Vrouwen dienen in dit geval echter goed letten op betrouwbare anticonceptie, daar isotretinoïne en diens afgeleiden schadelijk kunnen zijn voor een embryo. Acne kan ook behandeld worden door middel van IPL lichtflitsbehandelingen. Belangrijk is wel dat de patiënt minstens een maand voorafgaand aan de IPL behandeling gestopt is met de inname van isotretinoïne.

Contacteer uw dermatoloog of esthetisch arts voor persoonlijk advies rond de behandeling van acne door middel van IPL lichtflitstherapie.

Over Ons

MediLaser vertegenwoordigt de meest vooraanstaande merken inzake medische en esthetische licht- en laserapparatuur, diagnostische applicaties, apparatuur voor niet-invasieve figuurcorrectie zoals cryolipolyse, ultrasoon, radiofrequentie, HIFU huidverstrakking, toepassingen voor chirurgie, gynaecologie, NKO, enz... Onze nauwe samenwerking met internationaal gerespecteerde fabrikanten stelt MediLaser in staat een innovatieve gesprekspartner te zijn voor onze relaties. Dagelijks worden onze toestellen dan ook ingezet in talloze ziekenhuizen, privé artsenpraktijken en schoonheidsinstituten (laserontharing) in België en Luxemburg.

Stel uw Vraag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.