Bezoek ons

Kleinhoefstraat 5, 2440 Geel

Bel ons

+32 (0)14 58 29 18

Stuur een bericht

info@medilaser.be

Acne littekens

Elke vorm van acne ontsteking kan aanleiding geven tot de vorming van acne littekens. Voornamelijk diepere ontstekingen resulteren in acne littekenweefsel, alsook bij overmatig krabben of knijpen, waardoor de huid beschadigd word. Hoe langer deze huid onbehandeld blijft, des te groter de kans op blijvende beschadiging van het weefsel.

We onderscheiden 3 soorten acne littekens :

  • Rolling littekens: Grotere, verzonken littekens
  • Boxcar littekens: Doorgaans ronde of ovale verzonken littekens met een duidelijke afranding. Ze kunnen diep en minder diep gelegen zijn.
  • Icepick littekens: Deze putjes reiken tot diep in de lederhuid (soms zelfs onderhuids), waar ze eindigen in een punt. Deze littekens zijn gemiddeld 1 tot 2 mm groot. Daarnaast kunnen ook paarskleurige vlekken zich vormen, verzonken in de huid.

Acne laat niet altijd een reliëf achter op de huid. Soms is er alleen maar sprake van lichte pigmentvlekjes of post-inflammatoire hyperpigmentatie. Is de huid onrustig door vlekjes, kleine puistjes en mee-eters, dan kan er sprake zijn van restacne. Dit zijn de restanten na een actieve, ontstoken acne.

De gevoeligheid voor het ontstaan van deze acne littekens verschilt van persoon tot persoon. Vooral de aanwezigheid van diepe ontstekingen, zoals bij acne conglobata, resulteert uiteindelijk op littekenvorming. Hoe langer de acne onbehandeld blijft, hoe groter de kans op blijvende weefselbeschadiging. Het is dus van belang om op tijd in te grijpen bij acne! Acne littekens kunnen ook ontstaan door zelf te krabben of te knijpen, hierdoor beschadigt de huid.

Met fractionele non-ablatieve lasertherapie kan in enkele behandelingen zeer gecontroleerd en effectief de schade in het littekenweefsel hersteld worden, waardoor de huid sterker en gladder wordt. De non-ablatieve Lumenis ResurFX 1565 nm erbium laser onderscheidt zich door zijn hoge energieafgifte per puls én de minimale hersteltijd voor de huid. Lumenis biedt naast ResurFX ook nog diverse oplossingen voor Acne Litteken Revisie via de gerenommeerde DeepFX en ActiveFX technologieën, twee fractionele Resurfacing oplossingen voor de ablatieve UltraPulse en AcuPulse CO² systemen.

Deze behandeling is effectief voor verschillende soorten littekens. Acne Litteken Revisie vernieuwt de structuur van uw huid door deze te stimuleren om zichzelf te regenereren. Deze unieke behandeling is ontwikkeld door de pionier op het gebied van esthetische geneeskunde en wordt dagelijks toegepast door vooraanstaande professionals over de hele wereld. Zowel DeepFX als ActiveFX verkregen FDA goedkeuring voor de behandeling van acne littekens en zijn klinisch gevalideerd in talloze studies voor een breed scala van huidtypes.

Naast acne littekens, kunnen ook atrofische littekens, platte (chirurgische) littekens en brandwonden verbeterd worden door middel van een fractionele laserbehandeling. Deze littekens zijn veroorzaakt door trauma waarbij bindweefselvezels verloren zijn gegaan. Daarnaast kunnen ook hypertrofische littekens behandeld worden, welke boven het normale huidniveau liggen. Fractionele laserbehandelingen zijn niet geschikt voor keloïd littekens.

Laser- en lichtbehandelingen steeds onder voorbehoud van medisch consult. Raadpleeg uw dermatoloog, esthetisch arts of plastisch chirurg voor een persoonlijk advies.

Over Ons

MediLaser vertegenwoordigt de meest vooraanstaande merken inzake medische en esthetische licht- en laserapparatuur, diagnostische applicaties, apparatuur voor niet-invasieve figuurcorrectie zoals cryolipolyse, ultrasoon, radiofrequentie, HIFU huidverstrakking, toepassingen voor chirurgie, gynaecologie, NKO, enz... Onze nauwe samenwerking met internationaal gerespecteerde fabrikanten stelt MediLaser in staat een innovatieve gesprekspartner te zijn voor onze relaties. Dagelijks worden onze toestellen dan ook ingezet in talloze ziekenhuizen, privé artsenpraktijken en schoonheidsinstituten (laserontharing) in België en Luxemburg.

Stel uw Vraag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.